About Me

Sila isi borang di bawah untuk apa-apa pertanyaan/mohon maklumat lanjut berkenaan unit trust atau saham. Query anda akan balas dalam tempoh kurang 24 jam.

[si-contact-form form=’1′]

About Me

Nama saya Khairul Arifin bin Selamat. Saya mula berminat melabur dalam pasaran saham sejak 2003 apabila memperoleh dan menjual ESOS syarikat dan mendapat untung lumayan yang boleh dikatakan sebagai untung atas angin. Pada ketika itu saya berkeyakinan bahawa melabur dalam pasaran saham boleh mendatangkan keuntung yang berlipat kali ganda tetapi sedar akan risiko kepada pelabur baru. Saya mula melabur secara kecil-kecilan menggunakan wang simpanan sejak 2006 dan membeli buku-buku berkaitan perlaburan yang kebanyakkannya buku-buku import daripada luar negara. Ramai yang mengatakan yang formula-formula yang diterangkan dalam buku-buku import kebanyakkannya tidak boleh dilaksanakan di pasaran saham Malaysia. Tetapi saya berekperimen dengan formula-formula tersebut menggunakan wang sendiri. Hasilnya daripada situlah saya menjumpai kaedah yang berkesan berdasarkan pengamatan, pengalaman dan yang terutama sekali pengajian terperinci sebab bagi berlakunya setiap kenaikan dan kejatuhan saham yang boleh praktikkan bagi pasaran saham Malaysia.

Anda boleh dapatkan ebook berkenaan cara menentukan arah pasaran saham dan teknik jual beli saham. Tanpa gunakan apa-apa indikator. Klik di sini.

Jika anda kurang senang melabur dalam pasaran saham disebabkan risikonya yang tinggi, anda pasti berminat untuk melabur dalam unit trust yang menawarkan kaedah pelaburan yang mudah dan rendah risikonya. Klik di sini untuk maklumat lanjut.